Ola, somos Mario e Brais e hoxe imos
contarvos a experiencia que vivimos na escola para coñecer o traballo e o mundo das
abellas.
Primeiramente visitamos unha exposición que
había na biblioteca sobre obxectos que se utilizan na profesión de apicultor.
Desde os máis novos ata os máis vellos pasamos por alí.
Así observamos o afumador que serve para
simular un incendio. Así as abellas séntense en perigo e queren fuxir. Comen moito mel para ter
reservas polo camiño, enchen o abdome e así
non lle poden picar ao apicultor porque non poden dobrar o abdome para
pinchar o aguillón.
Vimos os cadros coas colmeas onde viven as
abellas e se almacena o mel.
Gustáronnos as colmeas
antigas con cortiza de sobreira.
E tamén mirar un niño de
abellas.
Todo isto foi emocionante
e sorprendente, pero aquí non rematou todo.
Pois máis tarde no salón
de actos descubrimos novas experiencias.
Alí estábanos esperando Emilio, un apicultor que
nos foi explicando paso a paso o proceso do mel e a súa elaboración.
Gustounos ver como usaba
o espectacular coitelo de sopercular.
Que ben o pasamos cando puidemos ver como se extraía o mel!
Tamén nos deu a probar
unha mostra de mel recén sacada no extractor e que todos vimos alí mesmiño. Foi magnífico!
Sobre todo encantounos o mel!!
E así ademais de marchar para a clase cun
bo recordo, tamén saímos todos coa barriga chea!!!
Moitas Grazas Emilio pola túa paciencia e benfacer!Brais García Alonso e Mario Gómez 6º A
PREMER AQUÍ PARA VER TODAS AS FOTOS DO MEL
Ningún comentario:
Publicar un comentario